Anasayfa
Menü
Yenile

FED Konuştu Altın Yükselişine Devam Etti

Altın yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Altın piyasası, FED’in faiz artışına ilişkin beklentilerini erteleyebileceğini belirtmesi ile birlikte 1,200 dolar altında tutunduğu seviyeyi 1,200 dolar üzerine çıkararak rekor üstüne rekor kırmaya devam etti.

ALTIN

FED Başkanı Janet Yellen’in faiz artışına ilişkin beklentileri ile ilgili olarak yapacağı konuşma, piyasalar tarafından sabırsızlıkla beklenmekteydi. FED Başkanı Janet Yellen merakla beklenen konuşmasında küresel piyasalarda süregelen karmaşanın devam etmesi gibi bir durumda FED’in faiz artışına gitme ihtimalinin de ertelenebileceğini belirtti. Bu durum altın piyasasını tetikleyen bir durum oldu ve altın değeri son sekiz ayın en yüksek seviyesine çıkarak 1,200 dolar üzerini gördü.

Altın piyasasına baktığımızda spot altının onsu %1.5 oranında yükselerek 1,214.64 dolar seviyesine çıktı. Bu seviye Mayıs ayından itibaren altın piyasasının gördüğü en yüksek seviye oldu. bu seviye görüldükten sonra Singapur saati ile 10:36’da altın biraz düşüş göstererek 1,207.05 seviyesine çekildi. Sarı metal yaptı yükselişler ile diğer metaller arasında en çok yükselen metal konumunda bulunuyor.

Altının istikrarlı bir şekilde yükselerek, son aylarda gördüğü en yüksek seviyelere ulaşmasını sağlayan dinamiklere baktığımızda ilk olarak küresel ekonomi piyasalarında yaşanan kargaşayı görmekteyiz. Küresel ekonomide yaşanan güvensiz ortam hisse senedi piyasasında da düşüş yaşanmasına ve yatırımcıların rotalarını altına çevirmesine neden oldu. Bu gelişmeler sarı metalin ortalama olarak %14 oranında değer kazanmasını da sağladı.

FED Başkanı Yellen’in Çarşamba günü yaptığı konuşma, tüm piyasalar tarafından merakla beklenmekteydi. FED Başkanı Yellen merakla beklenen konuşmasında, piyasalarda yaşanan türbülansın hisse senetlerini düşürdüğünü ve doları desteklediğini ifade etti. Yellen’in yaptığı konuşma piyasa uzmanları tarafından masaya yatırıldığında uzmanlara göre; Fed Başkanı’nın temkinli bir tonda konuşması, Çin’in üzerinde durması ve artan küresel risk faktörüne vurgu yapması; faiz artışının kademeli bir şekilde uygulanacağı ihtimalini ön plana çıkardı.

Uzmanların derlediği ekonomik istatistiklere göre; altın destekli olan ETF yani borsada işlem gören fonlara baktığımızda, bu fonların Çarşamba günü %0.5 oranında bir yükselme kaydettiğine vurgu yapıldı. Borsada işlem gören altın fonları Çarşamba günü yaşanan yükseliş ile 1,571.3 tona ulaşmış ve bu rakam Temmuz ayından itibaren görülen en yüksek rakam olmuştur.






Diğer içeriklere ulaşmak için tıklayınız.

Altın Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • ALTIN / TL
    2.574,49
    2.589,75
  • ONS
    2.366,14
    2.366,46
  • ALTIN KG / USD
    78.460
    78.700

Döviz Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • USD / TL
    32,4689
    32,5730
  • EUR / TL
    34,6511
    34,8917

Bitcoin Fiyatları

  •  
     
    Satış
  • BTC / USD
    $ 61.586
  • BTC / TL
    ₺ 2.006.041
  • BTC / EUR
    € 57.735