Anasayfa
Menü
Yenile

Ekonomi Kordinasyon Kurulu Kararları Açıklandı

Ekonomi piyasalarının merakla beklediği Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün yapılan bir basın toplantısı ile açıklandı.

Küresel piyasalarda yaşanan son gelişmelerin ardından dövizin önlemez yükselişi ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin ardından toplanma kararı alan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun aldığı kararları dün Başbakan Binali Yıldırım açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamada Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında çıkan kararların; istihdamın artırılması, reformların devam edilmesi, reformların tekrar kaldığı yerden devam edip hızlanması, kamuda tasarruf yapmaya devam edilmesi gibi hususlara önem verdiğini belirtti. Açıklamada dövizin hızlı artışı sonrasında reel sektörde yaşanan sıkıntıları bildiklerini ifade eden Başbakan, bu zor süreçte ihracat yapan bütün kesimlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Bunun için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni ilave tedbirlerin alındığını belirten Binalı Yıldırım, birinci olarak firmaların piyasada nakit ihtiyaçlarının farkında olduklarını ve bu nakit sıkıntısını rahatlatmak için hazine kefaleti getirmek sureti ile kredi garanti fonunun kefaleti ile 250 milyar liraya kadar kredi hacmi müjdeledi. Başbakan Binali Yıldırım, müjdesinin devamında sağlanan bu krediden ağırlıklı olarak KOBİ'ler esnaflar, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve ayrıca ihracat ve ticaretle uğraşanların yararlanacağını ifade etti.
Başbakan Yıldırım, açıklamalarının devamında tedbir paketlerinin ikincisine de değindi. 2017 yılında özel sektör yatırımlarını daha da teşvik etmek ve artmasını sağlamak için imalat sanayine yatırım sağlamak amacı ile teşvik kapsamındaki projelere artı destek vereceklerini ifade eden Başbakan, yatırımların teşvik edilmesi için ciddi bir seferberlik başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Başbakan Yıldırım ayrıca, BDDK kurumunun bankaların, bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerini yeniden yapılandırılması için yetki ve imkân veren karşılıklar kararnamesini kabul ettiğini ve yayınladığını da belirtti.
Yıldırım, ihracat konusuna da artı bir parantez açarak; ihracatın artırılmasına yönelik bir dizi önlemler aldıklarını anlattı. İhracat ile ilgilenen şirketin, bir önceki yıl yaptığı ihracata ilave ihracat yapması durumunda ayrıca destekleneceğini belirten Başbakan, 3.7 milyar olan sermayeyi daha da yükseğe çıkaracaklarını ifade etti.





Diğer içeriklere ulaşmak için tıklayınız.

Altın Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • ALTIN / TL
    2.595,16
    2.603,86
  • ONS
    2.385,13
    2.385,44
  • ALTIN KG / USD
    79.070
    79.310

Döviz Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • USD / TL
    32,4799
    32,4979
  • EUR / TL
    34,7324
    34,7881

Bitcoin Fiyatları

  •  
     
    Satış
  • BTC / USD
    $ 62.171
  • BTC / TL
    ₺ 2.020.427
  • BTC / EUR
    € 58.300