Anasayfa
Menü
Yenile

Altın FED Kararlarından Destek Buluyor

Altın fiyatları, hız kestiği rallisine kaldığı yerden devam ediyor.
Altın fiyatları hem İngiltere’den çıkan Brexit kararı hem de FED’in faiz artışına ilişkin ihtimallerin düşmesi ile birlikte yeniden yükselişe geçti. İngiltere’de Perşembe günü yapılan ve İngiltere’nin AB kararına yön verecek olan referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının çıkmasının ardından, küresel piyasalarda büyük şok yaşandı. Referandumdan çıkan karar sonucunda küresel ekonomide yaşanan deprem etkisi, güvenli liman olan altının güçlenmesine neden oldu. Altın, Brexit kararının açıklanmasının ardından hızlı bir ralliye imza attı ve en yüksek seviyelerine çıktı.
Sarı Metal, Perşembe günkü referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararının çıkmasının ardından sert bir yükseliş geçti. Fakat dün rallisine arar veren ve düşüşe geçen altın, FED yetkililerinden gelecek olan olası kararlar ile yeniden yükseldi. Altın fiyatları, İngiltere'nin Avrupa Brexit kararı ile bulduğu desteği, FED kararı ile devam ettirdi. FED yetkililerin önümüzdeki FED toplantısında faiz artırımına gitme olasılığının azaldığını belirten açıklamalarının ardından altın yeniden yükselişe geçti.
Altın piyasasında son duruma baktığımızda; spot altının ons fiyatı % 0.7 oranında yükselerek ons başına 1,321.30 dolardan işlem gördü. Ardından Singapur yerel saati ile saat 11:05'te 1,320.09 dolar seviyesinden işlem gördü.

Altın fiyatlarında yükseliş, Brexit kararı ile oldukça sert oldu. Brexit kararının çıkması, piyasalarda tedirgin bir atmosfer yarattı. Brexit kararının küresel büyümeyi olumsuz etkileyebileceği endişesi, yatırımcıları güvenli liman olarak nitelendirilen varlıklara yöneltti. Bu varlıkların başında gelen altın, bu gelişmelerin etkisi ile iki yıllık periyotta en yüksek seviyesinden işlem gördü. Altın 2016 yılının ilk çeyreğini kazançla kapatmasının ardından, yaşanan son gelişmelerin etkisi ile üst üste ikinci çeyreği de kazançla kapatmaya yöneldi.

Yatırımcılar, son yaşanan gelişmelerden sonra FED’in politikasını da merak etmekte. Yatırımcılar önümüzdeki aylarda, FED toplantılarından faiz artışı kararının çıkmasına artık oldukça düşük bir ihtimal veriyor. FED’in faiz indirimine gitmesini faiz artırımına gitmesinden daha yüksek bir olasılıkla fiyatlaması da piyasalar açısından önemli bir gelişme.






Diğer içeriklere ulaşmak için tıklayınız.

Altın Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • ALTIN / TL
    2.514,68
    2.523,53
  • ONS
    2.327,23
    2.327,56
  • ALTIN KG / USD
    76.960
    77.200

Döviz Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • USD / TL
    32,4796
    32,4997
  • EUR / TL
    34,8441
    34,9481

Bitcoin Fiyatları

  •  
     
    Satış
  • BTC / USD
    $ 63.568
  • BTC / TL
    ₺ 2.065.941
  • BTC / EUR
    € 59.343