Anasayfa
Menü
Yenile

Altın FED Kararları Sonrasında Düştü

Altın piyasasında dün gerçekleşen FED toplantısı kararlarının açıklanmasının ardından, değer kaybı yaşandı. FED kararlarından sonra hisse senedi piyasasında artan alım etkisi, altın piyasasını olumsuz anlamda etkiledi ve altın istikrarlı bir yükselişin ardından ilk kez düştü.

Piyasada hata başından itibaren tüm gözler, FED tarafından açıklanacak kararlara kilitlenmişti. Dün gerçekleşen FED toplantısı kararlarının açıklanmasının sonucunda ortaya çıkan tablo;FED politika yapıcılarının faiz artışına ilişkin yapacakları artışı kademeli bir şekilde yapacaklarını tekrar gözler önüne serdi. Bu durum hisse senedi piyasasındaki alımları arttırırken, güvenli liman talebinin de azalması sonucunda altın son dört günlük yükselişi ilk kez eksi yöne çevirdi.

Altın piyasası, yılın genelindeki tabloya baktığımızda, 2016 yılında adeta ‘Altın Çağı’nı yaşamakta. Yılın başında küresel ekonomik piyasada görülen endişeli ortam, döviz piyasası ve hisse senedi piyasasında görülen düşük veriler ve ayrıca dünya para piyasalarını ve politikalarını etkileyen önemli ekonomilerin başında gösterilen ABD ve Çin ekonomisine ilişkin büyümeye yönelik negatif veriler, yatırımcıları oldukça tedirgin etti. Bu durumda yatırımcılar, yatırım rotalarını güvenli liman olarak görülen altın piyasasına akıtmaya başladı. FED toplantılarında yılın başından itibaren beklenen faiz artışı kararının çıkmaması ve küresel ekonomiye ilişkin risk faktörünün henüz son bulmadığına dair vurgular yapılması da altının yükseliş trendi kazanmasında en önemli gelişmelerden birisi oldu. Bu durumda altın 2016 yılında en iyi ilk çeyrek dönem verilerine imza attı. Ayrıca sarı metal, uzun zamandan sonra ilk kez bu kadar hızlı bir yükseliş de göstermiş oldu. FED politika yapıcıları, Çarşamba günü açıkladıkları toplantı sonucundan beklenen gibi faiz rakamlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Japonya Merkez Bankası da bugünkü toplantısı sonrasında gösterge faizini değiştirmedi ve teşvik arttırma hamlesini de gerçekleştirmedi.

Tüm bu gelişmeler temelinde altın piyasasına baktığımızda, spot altın Asya hisse senedi piyasasında yaşanan hareketlilik ile birlikte güne %0.4 oranında bir düşüş ile başladı. Spot altın ons başına 1,241.08 dolar seviyesinden işlem gördü.






Diğer içeriklere ulaşmak için tıklayınız.

Altın Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • ALTIN / TL
    2.512,53
    2.525,46
  • ONS
    2.319,69
    2.320,04
  • ALTIN KG / USD
    76.720
    76.960

Döviz Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • USD / TL
    32,5563
    32,6309
  • EUR / TL
    34,8963
    35,0422

Bitcoin Fiyatları

  •  
     
    Satış
  • BTC / USD
    $ 64.305
  • BTC / TL
    ₺ 2.098.330
  • BTC / EUR
    € 60.064