Anasayfa
Menü
Yenile

Altın Analizi

Enflasyona karşı hedge olarak kullanılan ve jeopolitik/ekonomik risklere karşı güvenli liman olarak sığınılan ALTIN merkez bankalarının eşi görülmemiş gevşeme hamlelerine gitmesi ve finansal kriz kaygılarıyla 2011 yılında 1920 seviyelerine kadar tırmanarak tüm zamanların zirvesini görmüştü.

Fakat geçtiğimiz sene başlayıp bu sene devam eden geri çekilme en son Cuma günü 1161 ile ALTINda son dört yılın en düşük seviyelerini getirdi. Tüm zamanların 750 dolar gerisinde sarı metal şu anda.

Düşük faizler, varlık alımları, karşılıksız basılan paralar enflasyonu uçuracak çığırtkanlığına rağmen gelişmekte olan ülkelerde enflasyon sakin, hatta başta Euro Bölgesi olmak üzere bazı bölgelerde ciddi bir deflasyon riski var.

Ayrıca ekonomideki toparlanmadan memnun Fed beş yıllık QE macerasına geçtiğimiz hafta noktayı koydu ve önümüzdeki sene içerisinde faiz artışlarına başlıyor. İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda merkez bankaları önümüzdeki sene içerisinde faiz artırımı beklenen diğer merkez bankaları.

Öte yandan jeopolitik gerginlikler sırasında güvenli liman özelliği ile ön plana çıkması beklenen ALTIN bu sene yaşanan Ukrayna ve Orta Doğu kaynaklı risklere rağmen hiç bir varlık gösteremedi. Hatta varlık göstermeyi bir tarafa bırakın bu riskler devam ederken dört yılın dibine geriledi.

İsviçre ALTIN referandumu ve Hindistan Diwali festivali gibi gelişmeler fiziksel talep tarafında ALTINa destek olabilecek diğer faktörler olarak öngörülüyordu fakat fiziksel talep de ALTINı kurtaracak ölçekte değil.

Yani temel taraf ALTIN için karanlık. Teknik tarafta da hiç iyimser bir tablo yok. 1180 desteğinin kırılması kimi yatırımcıların dile getirmekten korktukları 1000 seviyelerini gündeme getiriyor.

Fakat bine doğru giden yolda aşılması gereken iki önemli teknik seviye var. 680 - 1920 rallisinin %61.8 fibo desteği olan 1150 ve daha önce hem direnç olarak çalışmış sonra ise destek görevi görmüş 1050 - 1040 bölgesi. 2015 içerisinde dolardaki değerlenmenin devam etmesi ile bu önemli seviyelerin kırılması çok da zor olmaz.
Bu raporda yer alan bilgi ve fikirler A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. A1 Capital bu bilgilerin doğruluğu ve bütünlüğü konusunda garanti veremez. Raporda yer alan bilgiler, analizler, yorumlar, tahminler ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir ve analistlerin kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler yatırımcıların mali durum ve risk getiri tercihlerine uygun olmayabilir. Bu nedenle burada yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır. Analistler, görüş ve tahminlerini haber vermeksizin değiştirme hakkında sahiptir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. A1 Capital ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.
Kaynak:Forexkocu




Diğer içeriklere ulaşmak için tıklayınız.

Altın Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • ALTIN / TL
    2.610,24
    2.620,99
  • ONS
    2.393,34
    2.393,65
  • ALTIN KG / USD
    79.340
    79.580

Döviz Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • USD / TL
    32,5645
    32,6091
  • EUR / TL
    34,7380
    34,8411

Bitcoin Fiyatları

  •  
     
    Satış
  • BTC / USD
    $ 64.361
  • BTC / TL
    ₺ 2.098.754
  • BTC / EUR
    € 60.410