Anasayfa
Menü
Yenile

Altın Analizi

Cuma günü yaşanan yükselişin sonrasında yatırımcıların haftaya kısmi bir kazanç realizasyonu ile başlamaların XAU/USD çiftinin (Ayatlarını 1300 USD/ons seviyesi üzerine taşımışlardı. Bugün yatırımcıların Japonya Merkez Bankası toplantısını bekliyor olması Asya hisse senetlerinin eksi bölgede kalmasında önemli rol oynamaktadır. Hisse senedi piyasalarının zorlandığı ve Amerikan dolarının döviz piyasasında geri planda kaldığı bir ortam içerisinde güvenli liman altına olan ilgi kısa vadede artabilir ve fonları bu piyasaya doğru kaydırabilir.
Teknik olarak incelendiğinde, grafiklerde boğalar ile ayılar arasında çetin mücadeleler geçtiğini söylemek yerinde olacaktır. Kısaca özetlemek gerekirse, fiyatların Ichimoku bulutunun (dikey çizgilerin oluşturduğu alan) üzerinde seyretmesi yükseliş akımını, aşağısında seyretmesi düşüş akımını ve içerisinde seyretmesi ise yatay hareketi (yön arayışını) ifade etmektedir. Sizin de gördüğünüz üzere, XAU/USD çifti, gerek günlük gerekse 4-saatlik grafiklerde Ichimoku bulutu içerisinde hapis bir vaziyettedir.

Borsa İstanbul bu şekilde son 3,5 ayın en yüksek seviyelerinden işlem görüyor. Uzmanlara göre, Şubat ayı sanayi üretimi verisi ve global piyasalardaki seyir yönü Borsa İstanbul’daki seyri belirleyecek. Bugün yurtiçinde Şubat ayı sanayi üretim verisi izlenirken, Hazine'nin 15 ay vadeli tahvilin yeniden ihracına ilişkin ihalesi de takip edilecek. Yurtdışında ise İngiltere Şubat ayı sanayi üretimi verisi öne çıkıyor.

HSBC Portföy Yönetimi'nin günlük bülteninde, "Asya piyasalarındaki karışık seyre de bağlı olarak güne yatay bir başlangıç yapabileceğini düşündüğümüz Borsa İstanbul'da TÜİK'in açıklayacağı sanayi üretim rakamlarının takip edileceğini hatırlatıyoruz. Bunun dışında referans faizlere ilişkin beklentilerin de önemli olacağını hatırlatırken, BIST-100 endeksinin 71,500 - 73,100 aralığında hareket etmesini bekliyoruz" denildi. BIST 100 endeksi dün yüzde 0.13 düşüşle 72,489.07 puandan kapanış yaptı.

GLOBAL PİYASALAR

Asya borsaları dünkü kayıpların ardından bugün yatay seyir izlerken, Japonya'nın Nikkei endeksi merkez bankasının (BOJ) para politikasında değişiklik yapmamasına rağmen yenin gücünü korumasıyla düştü. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3 dolayında yükselirken, Japonya'nın Nikkei .N225 endeksi yüzde 1.1 düştü.

ABD borsaları yatırımcıların İnternet hisselerinde satış yapmaları ve daha fazla kayba karşı korunmak amacıyla defansif hisselere yönelmelerinin ardından dün düştü. S&P 500 endeksi son iki aydaki en büyük üç günlük düşüşü kaydetti.
Kaynak:Dailyforex




Diğer içeriklere ulaşmak için tıklayınız.

Altın Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • ALTIN / TL
    2.593,33
    2.607,44
  • ONS
    2.380,16
    2.380,49
  • ALTIN KG / USD
    78.910
    79.150

Döviz Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • USD / TL
    32,5238
    32,6122
  • EUR / TL
    34,6215
    34,8041

Bitcoin Fiyatları

  •  
     
    Satış
  • BTC / USD
    $ 63.499
  • BTC / TL
    ₺ 2.070.842
  • BTC / EUR
    € 59.657