Anasayfa
Menü
Yenile

Piyasalar Fed beklentileri ile tedirgin

Asya hisse senetleri, Fed yetkililerinin, Çin piyasalarındaki kargaşaya rağmen faiz artırımına gitmeye hazırlandıklarını işaret etmelerinin ardından, üç yılı aşkın sürenin en büyük aylık kaybını daha da genişletti. Yen dört günlük düşüşünü durdururken, Avustralya doları, bakır ile birlikte geri çekildi.

Asya hisse senetlerinin göstergesi MSCI Asya Pasifik Endeksi, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadelileri ile birlikte aşağı yönde hareket etti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, bu haftaki önemli askeri tören öncesi piyasalara istikrar kazandırmaya çalışmalarına karşın düştü. Japonya para birimi yüzde 0.5 değer kazandı. Aussie olarak da adlandırılan Avustralya doları altı yılın en düşük seviyesi yakınında seyrederkem, bakır vadelileri değer kaybetti.

Küresel hisse senetlerinin toplam değeri Ağustos ayında, Çin ekonomisinin daha önce düşünüldüğünden daha kötü durumda olabileceği endişelerinin, küresel büyümenin ABD faiz artırımı ile başa çıkamayacağı kaygıları ile birleşmesinden dolayı 5 trilyon doların üzerinde eridi. Bu durum, hisse senetleri ve petrolden, güvenli liman olarak bilinen ten ve tahvillere, neredeyse tüm piyasalarda sert fiyat hareketlerine neden oldu. Eylül ayında faiz artırımına gidileceğine ilişkin bahisler, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in, enflasyonun hızlanacağına ilişkin "iyi neden" var şeklindeki yorumundan sonra arttı.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık tahsisi başkanı Nader Naeimi, "Volatilite görmeye devam edeceğiz," dedi ve "Fed piyasa volatilitesinin farkında ve piyasa akrgaşası döneminde faiz artırımına gideceğini düşünemezsiniz. Ancak aynı zamanda, ABD'de gelen ekonomik veriler sürpriz bir şekilde dirençli ve güçlü. Durum Fed için çok zor" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Ağustos ayında yüzde 6.5 düşüş göstermeye hazırlanıyor ve bu Mayıs 2012'den bu yana en büyük çaplı düşüşü işaret ediyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 12:04'te yüzde 1.1 aşağıdaydı ve Ağustos ayını yüzde 8.5 düşüşle geçerek, kayıplarını dördüncü aya taşımaya yöneldi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetlerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.9 geriledi ve Mayıs ayındaki zirvesinden başlattığı kaybını yüzde 35'e genişletti.
Kaynak:Bloomberght




Diğer içeriklere ulaşmak için tıklayınız.

Altın Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • ALTIN / TL
    2.509,52
    2.519,31
  • ONS
    2.316,44
    2.316,79
  • ALTIN KG / USD
    76.620
    76.860

Döviz Fiyatları

  •  
     
    Alış
    Satış
  • USD / TL
    32,5615
    32,5941
  • EUR / TL
    34,8732
    34,9775

Bitcoin Fiyatları

  •  
     
    Satış
  • BTC / USD
    $ 64.152
  • BTC / TL
    ₺ 2.090.977
  • BTC / EUR
    € 59.966